Not Givin’ A Fuck

De afgelopen week is een week van goodvibes en afsluiting! Het eerste half jaar van 2022 stond voor mij namelijk in het teken van heel wat grote onderwerpen op verschillende aspecten in mijn leven die gek genoeg nu allemaal een beetje ten einde zouden moeten gaan komen en wat voor mij ook wel gelijk staat aan een last die van mijn schouders zou afvallen. Maar aangezien ik nog steeds geen glazen bol heb, weet je toch nooit helemaal zeker of dat alles verloopt zoals gepland en dat is spannend!

En eerlijk gezegd… …na twee jaar overleven in de entertainment industrie, gedurende de pandemie en alle sluitingen, was ik op momenten mijn vertrouwen zo nu en dan echt wel eens eventjes kwijt. Ik merkte dat ik aan mijn eigen kunnen ging twijfelen en ondanks dat ik mijn stinkende best bleef doen voor van alles heeft het vaak gevoeld alsof ik met lood aan mijn poten door een moeras ploeterde. Tijdens deze periode ben ik mezelf goed tegengekomen en heb ik gelukkig ook mogen ervaren dat wanneer het erop aan komt ik toch echt sterker en vindingrijker ben dan ik al dacht. Gelukkig bleef ik aanhouden en ontdekte ik zelfs dat al mijn “preaching” op de instagram en mijn ongevraagde bemoeienis en coaching aan mensen, zelfs onbekende, zich ineens omzette in een Sélina die wat expert en life lessons mocht gaan delen met studenten en dat ik ook jongeren mocht gaan inspireren en daar ook nog eens voor betaald wordt. Wat is het leven toch mooi en onvoorspelbaar.

Maar hey, ik dwaal weer eens af, zoals altijd hahaha, dus snel terug naar de afsluiting van al deze zaken die al een tijdje speelde, om veel energie hebben gevraagd en bovenal geduld. Heel veel geduld. En toevallig blijkt dit laatste nu een schone zaak te zijn. Eindelijk die zaken kunnen afronden en ook nog eens met mooiere resultaten dan ik verwacht had. Het voelt als een bevestiging naar mij zelf toe dat alles wat ik heb gedaan ook echt is geweest om iets beter te maken, hoe uitzichtloos of uitdagend het soms ook leek,  de aanhouder wint. Zo kan ik strakjes ontspannen de zomervakantie in met mijn kindjes Goud en Rocci. Geen wekker meer, rustig aan onze dagen vullen en wat uitjes op de planning. Een heerlijk vooruitzicht, waar ik ook zeker tijd ga nemen om mijn telefoon eens echt een paar dagen weg te leggen en heerlijk in het moment op te gaan zonder ook maar op de tijd te letten. Eten wanneer je trek hebt, een powernapje hier een daar en de rust om te reflecteren. Waar ben ik nu echt trots op, waar wordt ik echt happy van en vult mijn tank zowel qua waardering als financieel. Wat neem ik mee het nieuwe seizoen in en waar ga ik afscheid van nemen. Een periode van rust en bezinning, een periode van me, myself and I op de allereerste plaats.

Dat ik al een tijdje bewuster met mijn eigen behoeften bezig ben wordt mij steeds duidelijker. Als moeder, als zelfstandige en als regelaar voor andere is het makkelijk om een ander altijd boven jezelf te zetten. Wellicht is dat eigenlijk ook wel een eigenschap waar veel vrouwen mee worstelen vanaf het moment dat ze in een relatie belanden, of moeder worden. 

Deze week hebik bewust vooraf gepland om zo rustig als mogelijk te kunnen verlopen. Weinig afspraken buiten de deur gepland, niet te ver hoeven te reizen voor week maar eens lekker pas op de plaats, werken aan mijn eigen projecten die na de zomer weer van start gaan, de ruimte waarin ik leef lekker opruimen en vooral mijzelf eens flink in de watten te laten leggen. Zo heb ik mij sinds lange tijd flink laten gaan op de Zara app, uiteraard wel alleen sale items, ben ik iedere dag een massage of lichaamsgerichte therapie sessie gaan volgen en ben ik begonnen aan een nieuw visionboard. Beste mensen, ik moet zeggen dat het mij bevalt. 

Het is mij sowieso een tijdje geleden opgevallen dat wanneer ik mijn ochtenden start met eerst een uurtje aan mijn eigen projecten werken i.p.v. direct maar in te gaan op de chaos en drukte van de dag dat ik mooie resultaten heb gehaald. Ik ben nieuwe wegen ingeslagen, ben nieuwe dingen aan het proberen en voel dat ik sinds dat moment veel meer rust in mijn hoofd ervaar. Ik mag op mijzelf vertrouwen, ik mag er zijn. 

De meeste mensen in mijn omgeving zullen op dit moment van lezen vast iets denken in de trend van; ‘jij moet op jezelf vertrouwen, waar heb je het over, jij bent een boss’. En of course…  …dat ben ik ook heus wel een beetje, maar ik ben ook een alleenstaande mama met een drukke lifestyle, een druk hoofd en een berg aan enthousiasme en ambities, die soms ook wel eens aan haarzelf twijfelt, verdrietig wordt en zichzelf vervolgens compleet af brand en de put in praat. Hoe goed ik een ander kan motiveren, zo goed kan ik mijzelf neerhalen. Gekke eigenschap waarvan ik nog steeds niet helemaal kan plaatsen waarom of waardoor ik zo gemeen tegen mij zelf kan. Ach ja, ik zit sowieso in die continue tweestrijd, die volgens mij veel werkende mamma’s ervaren; werk ik teveel? Ben ik wel een goede moeder? speel ik wel genoeg met mijn kinderen? Had ik niet wat beter kunnen presteren op de job vandaag? Ben ik te vroeg of te snel vertrokken van de locatie? Kwam ik weer over als een half contact gestoorde apaat? En wanneer je weer vol voor je gezinsleven gaat val je weer in de, werk ik wel hard genoeg, ik had meer kunnen doen, als ik nu wat meer tijd had, kon ik meer hosselen – trap. 

De gave om jezelf helemaal gek te maken… Een overbodige gave heb ik besloten, maar hoe kom je ervan af? 

Ach, als ik jongvolwassenen soms over hun ouders hoor praten lijkt het wel alsof je het als ouder nooit goed kan doen. Dus kan ik maar verder gaan in dit ritme; de kids zijn gelukkig, hebben hun vriendjes en vriendinnetjes, eten goed, zijn gezond en lachen veel en zijn al echte mini mensjes met eigen gedachte en voorkeuren aan het zijn. Voor nu ga ik er dus maar van uit dat ze het goed hebben. En zo niet, dan passen we weer aan. Want life is een constant proces waar je volgens mij gewoon nooit al je schaapjes, tegelijkertijd op het droge gaat hebben. 

Dus… leef alsjeblieft in het moment, omring je met fijne mensen waar je een warm en blij gevoel van krijgt, mensen die van jou houden, trots zijn op het feit dat ze onderdeel uitmaken van jouw leven, mensen waarop jij trots bent en zelfs misschien iets van kan leren. Verzamel mooie mensen om je heen waar je leuke dingen mee kunt ondernemen, zij die bijdragen aan een betere versie van jouzelf op de lange termijn.

Wees lief voor jezelf, eet goed, want dat is de brandstof voor je lijf en doe eens een “APK’tje” voor je mentale gezondheid. Schrijf wat doelen op en ga ervoor, zonder valse schaamte, zonder alle stappen 10 x te overdenken en en te weten hoe je het allemaal gaat doen. 

Just do it!

Uiteraard deel ik nog heel eventjes wat tips met jullie 😉

Gezellig girly diner @ Jaq, Rotterdam

Leuk restaurant in hartje centrum, leuke velvet stoeltjes, interessante passanten daar het onderdeel is van het Hilton Hotel en het eten was verassend lekker. 

Ik ging op advies van de bediening voor het visje van de dag en mijn dinnerdate ging voor een goede poke bowl. 

Hierna hebben we ons bij 108 op de Meent laten verwennen met een toetje, goede wijn en shotjes! Dit tentje heeft een hoog zien en gezien gehalte maar moet toch eerlijk bekennen dat het voor je insta feed wel echt the place to be is. De bediening is er super fijn en het chocolate lava toetje en de pannacota waren wel echt een super fijne afsluiting van de avond! 

Uiteraard had ik ook wat food for the thoughts nodig en heb ik na een overtuigend gesprek met Nabil toch maar weer ‘De edele kunst van not giving a fuck’ uit de boekenkast gepakt. Om eerlijk te zijn geef ik al niet teveel fucks om wat een ander van mij zou vinden. Maar het uitlezen van dit boek heeft mij geinspireerd tot het eindelijk schrijven van deze eerste blog. 

Nu dit boek uit is heb ik ‘Manifesteren kun je leren’ aangeschaft, om eventjes mijn potentieel weer aan te wakkeren en als duwtje in mijn rug om na deze roerige tijd weer te gaan focussen op mijn doelen en het universum te vragen met welke kwaliteiten van mij ik de wereld een stukje mooier zou mogen en kunnen maken. 

Uiteraard moet ik soms ook gewoon eventjes met het verstand op 0 lekker naar een mooi scherm staren. Ik heb gekozen om de serie ‘The Deuce’ op HBO te gaan volgen. Luister dit is een parel, het speelt zich af eind jaren 70, de entourage is prachtig, verhaal lijnen zijn interessant en het is echt mooi gefilmd en geproduceerd. Ik zit er zo in dat ik binnen een week toe was aan seizoen 2. Alleen jammer dat mijn profiel nu is terug geschakeld naar het kinderprofiel van Goud en Rocci en ik de code niet meer weet om volwassen tv te kunnen kijken. #storyofmylife #ploetermoeder #irritant

Om mijn artistiek brein te vullen gingen wij deze week naar ‘Spuug van God’ een theatervoorstelling van Willem de Bruin, die sommige nog wel kennen als Willy van The Opposites. Ook hier was de entourage prachtig, het was in een stadspark in Den Bosch, waar hij in een super mooie driehoekige licht bak stond. Zijn outfit leek mij op maat gemaakt, de techniek was super strak en ik vond het mooi dat er tussen zijn passages nieuwe muziek van hem werd afgespeeld. Inhoudelijk heeft de show mij niet aan het denken gezet maar hey, wij zaten in een park tijdens de schemering onder het genot van prosecco en parmaham gedipt in truffelmayo te genieten van een silent theater show.!

En luister, na al dit lezen heb jij natuurlijk mega trek gekregen, ik althans wel. Het schrijven van een blog voelt als werk merk ik  hahahaha. Gelukkig gaan wij zo lekker eten. Hierbij deel ik een makkelijk, heerlijk recept ( met wat minder vlees dan je van mij gewend bent).  Zet wel even een gezellig liedje op tijdens het kokkerellen! Mijn 3 anthem tracks van deze week zijn;

 • Capitol Cities     Safe and Sound
 • Sia                   The Greatest
 • Musical Youth –  Pass The Dutchie

The Rockstar Burger    recept op basis van 4 personen;

Wat heb je nodig qua materiaal; 

 • contact grill / grill pan
 • Snijplank 
 • Messen
 • Schaaltje

De ingredienten;

 • 1 pak a 4 Hamburger broodjes 
 • 2 pakjes a 2 Garden Gourment Sensational Burger 226g
 • 2 plakjes cheddar cheese
 • 1 x rijpe avocado
 • 2 teentjes knoflook
 • Mespunt chili poeder
 • 1 kwart gesnipperd uitje
 • 1 tomaat 
 • Siracha saus
 • Truffelmayonaise
 • 4 plakjes bacon (optioneel)

Begin met het grillen van de bacon en leg deze na het uitlekken van ovetollig vet op een stukje keukenrol. Grill hierna direct de burgers, deze hebben ongeveer 10 minuten nodig, afhankelijk van je grill. 

Intussen ga je de avocado spread maken. In een kommetje maak je een mash van de avocado, gesnipperde ui, chili poeder en de knoflook. 

Snijd ook een paar uienringen en snijd de tomaat in plakken. 

Zodra de burgers gaar zijn dek je deze in, in zilver folie. Grill nu de binnenkanten van de broodjes aan. Zodra deze klaar zijn begin je met het opmaken;

Het bodembroodje bestrijk je met de avocado spread. Hierna leg je het de bacon erop en hierboven op de burger. Nu leg je direct de cheddar erop zodat deze smelt en vol je met een uienringen en een plakje tomaat. Top af met truffelmayonaise en voor de heat lovers een dot siracha!

Dit recept is echt super lekker met wat franse frietjes uit de airfryer die je kruid met frites kruiden, knoflook poeder en een beetje zout. 

Nom nom nom Reacties zijn gesloten.