Fernando Halman combineert zijn liefde voor muziek en praten vijf dagen per week als dj van de ochtendshow Start op radiozender FunX.
Verder is hij al 11 jaar de station-voice van Zapp en is hij een graag geziene all-round muziekkenner bij verschillende televisieprogramma’s zoals RTL Late Night, Jinek, De Wereld Draait Door en Shownieuws.
Daarnaast zweept hij zonder moeite publiek van een event op en ook voor interviews met grote internationale sterren zoals Shaggy of J Balvin draait hij zijn hand zeker niet om.
Ook het inspreken van reclames is hem niet onbekend. Zo was hij de stem van de Kentucky Fried Chicken commercial, de Rijksoverheid reclames op de nederlandse radiostations en ‘speelde’ hij grote rollen in verschillende films zoals Hotel Transylvanie 1 en 2 en in de Cartoon Network hitserie en film Teen Titans GO!

Fernando ‘de ongekroonde Koning van de Urban Radio’ Halman is inmiddels een bekende naam, of beter gezegd, een bekende stem in Nederland.
Fernando maakte in 2020 zijn acteerdebuut in de bioscoopfilm ‘Suriname’ waar hij de rol van de rechercheur vertolkde.
Ook presenteerde hij in 2020 het programma ‘Hip Hop Stars’ op NPO.
De 38-jarige mediacoryfee won het afgelopen jaar drie prijzen: de Pop Media Prijs op Eurosonic Noorderslag, een oeuvreprijs voor zijn werk voor Zapp en een ereprijs van de Arubaanse regering voor zijn grote verdienste als ambassadeur van het eiland.

Op dit moment is Fernando druk bezig met de productie van een nieuwe reeks Nandoleaks Realtalks