Toen Fernando Halman na de middelbare school voor een carrière in de muziek- en entertainmentwereld koos, stond zijn Arubaanse moeder niet te springen. Toch was zij diegene die hem uiteindelijk stimuleerde om toch die kant op te gaan. Inmiddels combineert hij de liefde voor muziek en praten vijf dagen per week als dj van de ochtendshow Start op radiozender FunX. Verder is hij al 10 jaar de vaste voice-over van Zapp en is hij een graag geziene all-round muziekkenner bij verschillende televisieprogramma’s zoals RTL Late Night, Jinek, De Wereld Draait Door en Shownieuws. Daarnaast zweept hij zonder moeite publiek van een event op en ook voor interviews met grote internationale sterren zoals Shaggy of J Balvin draait hij zijn hand zeker niet om.

Ook het inspreken van reclames is hem niet onbekend. Zo was hij de stem van de Kentucky Fried Chicken commercial en ‘speelde’ hij grote rollen in verschillende films zoals Hotel Transylvanie 1 en in de Cartoon Network hitserie en film Teen Titans GO!
Fernando ‘de ongekroonde Koning van de Urban Radio’ Halman is inmiddels een bekende naam, of beter gezegd, een bekende stem in Nederland.


Vanaf 20 februari 2020 is Fernando te zien op het witte doek in de gloed nieuwe Nederlandse film ‘Suriname’.
Suriname Fernando Halman