De acterende, beatboxende, pianospelende cabaretier Nabil (Aoulad Ayad) werd geboren op 7 juni 1984 te Waalwijk.

Hij begon als humanbeatboxer bij theatergezelschap ISH. In 2006 werd hij als beatboxer Nederlands kampioen en werd kort daarna gevraagd om op te treden voor de troepen in Afghanistan.
Als acteur speelde hij in verschillende series zoals ‘ONM’, ‘De Co-assistent’ en ‘Deadline’. Daarnaast was hij twee seizoenen te zien in de improvisatieshow ‘Alpacas’, de opvolger van ‘De Lama’s’ en was een van de panelleden van het programma ‘Baas Raymann’.

De droom om uiteindelijk als soloartiest een avondvullende voorstelling te maken bleef hem achtervolgen. Hij besloot in 2015 om zichzelf in te schrijven voor het Leids Cabaretfestival. De jury roemt Nabils vermogen om zijn kwetsbaarheid om te zetten naar goede en scherpe grappen en ziet in hem een innemende, veelbelovende cabaretier met een toekomst in het theater.

Kort hierna ging hij het theater in met zijn eerste avondvullende programma Tijdmachine een nostalgisch programma over de zorgeloze jaren 90. Daarna volgde zijn succesvolle tweede programma ‘Monopoly’.

Vanaf 1 oktober tourt Nabil met de show ‘Absurd’ door Nederland. Hier vraagt hij zich af of hij de normale man is in de gekke wereld of andersom? Een programma met grappige observaties, herkenbaarheid, irritaties en blinde vlekken.

Nabil is een van de kandidaten van het 23e seizoen van Wie Is De Mol?, vanaf zaterdag 7 januari op NPO1.